Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Minutul de meditație în cuplu

Să vorbim puțin despre partenerul de viață. E timpul să apreciem ce face pentru noi.

Poate ca zilnic se trezeste, chiar devreme și merge la datorie, pentru familie, în primul rand. Poate umblă cu aceleasi doua perechi de jeansi, cate 2 saptămâni, pe când tu te plangi că iar nu ai încălțările potrivite.

Poate te sărută pe frunte, inainte să plece la muncă. Poate te suna peste zi pentru nici un motiv altul decât că fără sa fi vorbit cu tine nu se simte întreg. Poate e acolo nu cu vorbe dulci si complimente atunci când ti-ai pus rochia noua, ci cu fapta atunci când tocmai ai facut ceva grav, si te scoate din încurcătură. Sau poate merge pentru tine oricand, noaptea din pat, sa iti aduca ceva. Dar tu plângi ca nu te-a băgat în seamă.

Dacă sunteți acasă, puteți să vă faceți un ceai, sa vă deschideți o bere și să vă asezați comod pe canapea. Apăsăm butonul play și începem să înșiruim rapid în minte, toate lucrurile bune pe care le fac ei pentru noi. Apoi, priveste-l și zambeste-i, nu-i spune nimic. E suficient sa il răsplătești si tu la fel, imediat ce va avea nevoie. Poate chiar cu tăcerea la momentul potrivit. Poate sa te ridici în locul lui sa ii dai telecomanda. Gesturi mărunte, efecte frumoase.

Înainte să îi răspunzi răstit, respira adânc si asteapta 5 secunde, apoi reformuleaza si spune-i vorbele așa cum ti-ar plăcea să ti se spuna tie.

Înainte să il iei la rost, pune prima dată dreptul lui de a avea un motiv întemeiat pentru ceea ce alege. Dă-i bărbatului ce-i al bărbatului, si lasă-l prima dată sa spuna el ce ar vrea sa decidă. Daca te iubeste si e un bărbat adevărat, oricum se va consulta cu tine. În tot. Daca nu o face este pentru că undeva s-a gresit.

Ai terminat ceaiul? Asculta liniștea, tine-l de mana si arata-i ca esti langa el, necondiționat.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare