Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Revin la voi cu un subiect de avertisment. Aveti grija ce jucarii cumpărați copiiilor, ce producatori au dar mai ales din ce materiale sunt facute. Care este pericolul ascuns din spatele jucariilor, un subiect tratat pe toate partile.

Cand sunteti in magazin, aveti posibilitatea sa comparati. Puneti mana pe jucărie, pipati, apasati usor, verificati colțurile, etc. Daca simtiti colturi ascutite, imbinari nefinisate, bucatele de plastic care agață, deja e un indiciu de pericol. O jucarie confectionata dintr-un plastic subtire, se rupe usor si constituie un pericol mare pentru copil. Bucatile ascutite ii pot face rau sau iar cele mici pot fi înghițite.

Pretul poate fi un indicator bun: daca o jucarie are un pret mult mai mic ca una similara, poate fi un indiciu ca este contrafacuta, fabricata cine stie pe unde sau, compromisa ca material si procedeu de fabricatie.


Bine ar fi sa nu facem rabat la calitate cand vine vorba de jucarii, iar daca pana acum nu am stiut, nici o problema, stim de acum.

Avizate sunt:
Jucariile foarte ieftine, fabricate pe nustiuunde, de cinestiecine (exploatare persoane)  cu nistiucecosturi in nustiuceconditii nu sunt optiune buna pentru copiii nostri.

Ce ne supara:

• Se pot rupe si bucati mici / fragmente din ele pot sa raneasca copilul, exista risc de inghitire bucati mici, pericol de sufocare.

•Pot fi toxice (materialele din care sunt fabricate, vopselele, etc) 

• Incurajeaza consumerismul pentru ca au durata scurta de viata si mereu e nevoie de mai mult

• Descurajeaza entuziasmul copiilor in momentul in care se deterioreaza afectand emotiile dar si capacitatea de a aprecia lucrurile din jur

• Descurajeaza educatia si dezvoltarea armonioasa a perceptiei asupra mediului inonjurator

• Nu respecta normele de protectia mediului, de siguranta muncii sau drepturile lucrătorilor.


Totodata nici jucariile electronice, mult prea incarcate cu funcții sonore, luminoase, vibratii, etc. Acestea incarca mult prea mult capacitatea copilului de a se concentra pe o activitate si ii afecteaza serios dezvoltarea (cititi articole de specialitate despre autismul virtual). Am scris pe aceasta tema si am dat un exemplu care a prins foarte bine la mamicile din sala, la una dintre conferintele tinute in campania „Exista cariera si dupa bebe”. Gasiti articolul aici: Jucarii periculoase vs. Jucarii educative

Inainte de a cumpara o jucarie examinati foarte bine umratoarele elemente

  •  Îmbinarile, daca sunt securizate, daca sunt bine inchise
  •  Daca materialul e rezistent (exista jucarii din plastic care se rup si doar la o apasare mai puternica)
  •  Pretul – comparativ cu celelalte produse similare. Daca e prea mic, e suspect.
Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare