Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Primul atelier dezvoltare personala copii – lectura terapeutică cu semnare crochiuri de moda

„Am încredere în mine din ce în ce mai mult!” au spus în cor în jur de 16 voci vesele de copii, alaturi de coordonatoarele atelierului de dezvoltare personala pentru copii, organizat de 1 iunie în cadrul comunității „Pe tocuri cu familia”.

Psihologii Teodora Popovici, Hermina Popa si designer Alina Ierugan, si-au pus împreună ideile și ce a ieșit, a depășit toate așteptările. Programul a fost gândit pentru grupe de copii între 4-6 ani si 6-12 ani și a avut ca obiective recunoasterea emoțiilor din sfera încrederii de sine și a curajului, precum timiditate, panică, rușine, dezamagire, tristețe.

Evenimentul s-a ținut la Cair Paravel, o librarie pentru copii, un loc magic, tare placut noua.

Psiholog Teodora Popovici (Bara) – membra a Comunitatii Pe tocuri cu Familiapuncteaza despre eveniment si subiectul care face obiectul campaniei „Exista cariera si dupa bebe„, ea însăși venind împreună cu fetița sa, să susțină acest workshop. Aceste acțiuni sunt încurajate in cadrul campaniei, mamele sa lucreze alături de copii, dacă situația o cere, mai degraba decât să rămână acasa.

„Există carieră și după bebe“ …. Da, chiar exista! Ma bucura foarte mult faptul ca de 1 Iunie am fost alături de fetita mea, iar in același timp făcand ceea ce-mi place, exercitandu-mi frumoasa profesie de psiholog. Mai exact eram in mijlocul copiiilor vorbind despre emotii, rolul emoțiilor, felul de manifestare al acestora, situații de viața, adaptabilitate și reglare emoțională povestite pe întelesul copiilor prin intermediul poveștilor terapeutice. Vreau sa felicit părinții care au participat la eveniment pentru alegerea de a fii altari de copii, intr-o librarie, pentru faptul a-și indruma copiii spre literatura, arta frumosului, normalitate și pentru modul in care își educa copiii intr-o lume atât de agitata și de nesigura din punct de vedere al valorilor. Îți mulțumesc, Alexandra pentru invitație și pentru faptul ca susții tinerele mame sa-și reia activitățile, unele chiar sa înceapă noi proiecte, altele sa-și imbunătățească propriile proiecte, activități, afaceri și servicii! Uneori nu e tocmai ușor, dar despre asta vom vorbi in cadrul unei alte întâlniri. Abia aștept sa ne revedem.

As dori sa închei cu un citat (al scriitoarei suedeze Ellen Key din lucrarea sa intitulată “Secolul copilului”) tare drag mie:

„Dați-vă la o parte, trece maiestatea sa copilul!”

Alina Ierugan (foto) – designer, tocmai ce lansase printr-o prezentare de moda o colectie de rochii si accesorii fantezie pentru copiii, asa ca a venit cu idei proaspete si inedite pentru activitatea de 1 iunie.

S-a declarat surpinsă de cat de creativi s-au dovedit a fi copii, iar întrebată fiind ce spune despre workshop, aceasta a scris pe grupul nostru:

„A fost o experiența minunata, mi-as dori sa fiu din nou copil sa am parte de atâta atentie și bunătate, voci calde și încărcate cu învățături – ma refer aici la Hermina Popa și Teodora Popovici. Eu am încercat sa dau valoare copiilor, micilor artiști care așteaptă sa fie încurajați și stimulați către frumos, către imaginație și ce înseamnă emoția, timiditatea, frica și cum stau aceste trăiri agățate pe umeraș in șifonierul lor!

Copii sunt foarte creativi și dornici sa creeze, trebuie îndrumați și ajutați! Prin joaca, acestia își vor forma convingeri sănătoase despre viața și cum sa se descurce cu sentimente necunoscute încă de ei!”

Hermina Popa (foto) – specialist in dezvoltare personala copii

„Sunt foarte recunoscătoare pentru că am avut ocazia sa fac parte din cadrul acestui proiect frumos cu și despre copii. Am avut plăcerea să le vorbesc copiilor despre gânduri și emoții, alături de Teodora, cu care am rezonat extrem de bine! Am rămas plăcut surprinsă către a doua parte a evenimentului, când Alina a reușit să îmbine emoțiile pozitive cu arta! Wow, cine ar fi crezut că poți să creezi rochii în funcție de starea pe care o ai? Așa că, tot la recunoștință rămân! Îmi face mare plăcere să lucrez cu oameni dedicați și dornici să împrăștie binele în lumea întreaga, în special în universul copiilor. Cu pași mărunți putem face schimbări mari, iar eu cred că de așa ceva toți avem nevoie” – Hermina Popa – specialist Dezvoltare Personala Copii

Foto Alina Ierugan – Designer

Carmen Alexa David – Blogger

Cu atatea activități la orizont dedicate zilei de 1 iunie, mi-am zis sa le ofer copiilor și o alta variantă. Mai specială.

Trebuie să le felicit pe Teodora și Hermina că au reușit să păstreze atenția copiilor cu ajutorul unei povești. Și este un lucru mare, mai ales că aveau într-o încăpere alăturată un loc de joacă superb amenajat.

Iar Alina a făcut o treabă minunată la activitatea creativă.

A ajutat mult și locația. Librăria fiind un decor de poveste! Copiii au plecat foarte fericiți de la această întâlnire!

Citeste si articolul: Ce să caute copiii într-o librărie? pe ADN de Femeie, blogului lui Carmen.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare