Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Rețete lejere de vară – fără caldură în bucătărie| Pe tocuri cu familia

Pasta cu Pesto – gata in 10 minute

Pastele cu sos pesto sunt printre cele mai usoare, atat ca si consistenta cat si ca timp de gatire. Odata ce ai sosul gata facut nu trebuie decat sa le pui la scaldat impreuna in tigaie dupa ce s-au fiert pastele si au fost scoase din apa.

Ingrediente pentru Pesto

Frunze de busuioc proaspat, ulei de masline, parmezan ras, lamaie, muguri de pin

Cum se prepara Pesto

Se toaca marunt busuiocul, apoi cu ajutorul unui mojar si pistil se zdrobeste, la care se adauga muguri de pin prajiti putin in prealabil, parmezan razuit si putina zeama de lamaie. Pentru a forma consistenta se adauga uleiul de masline dupa care se pune intr-un pahar sau borcan. Eu fac de obicei aprox 200 ml, si ajunge pentru 10-12 portii de paste.

Paste fusili cu pesto si rosii cherry

Ustensile necesare pentru Paste cu Pesto

Set tocator si taietor Leo Line

Pentru a prepara paste cu Pesto dar si paste in general, avem nevoie de un mojar cu pistil, cuțit plante aromatice, tigaie cu diametrul de 24 cm, o răzătoare – un storcător de citrice manual, peeler cu Zester, o sită, două boluri pentru servire.

Mojar cu pistil Leo Line

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare