Pasta cu Pesto – gata in 10 minute
Pastele cu sos pesto sunt printre cele mai usoare, atat ca si consistenta cat si ca timp de gatire. Odata ce ai sosul gata facut nu trebuie decat sa le pui la scaldat impreuna in tigaie dupa ce s-au fiert pastele si au fost scoase din apa.
Ingrediente pentru Pesto
Frunze de busuioc proaspat, ulei de masline, parmezan ras, lamaie, muguri de pin
Cum se prepara Pesto
Se toaca marunt busuiocul, apoi cu ajutorul unui mojar si pistil se zdrobeste, la care se adauga muguri de pin prajiti putin in prealabil, parmezan razuit si putina zeama de lamaie. Pentru a forma consistenta se adauga uleiul de masline dupa care se pune intr-un pahar sau borcan. Eu fac de obicei aprox 200 ml, si ajunge pentru 10-12 portii de paste.

Ustensile necesare pentru Paste cu Pesto

Pentru a prepara paste cu Pesto dar si paste in general, avem nevoie de un mojar cu pistil, cuțit plante aromatice, tigaie cu diametrul de 24 cm, o răzătoare – un storcător de citrice manual, peeler cu Zester, o sită, două boluri pentru servire.
