Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Retrospectiva serii – Femeia moderna în familia tradițională- Seri Pozitive 17 Dec 2019 | Pe tocuri cu familiaRolul, si in acelasi timp privilegiul, care ii revine unei femei in familie, fie din postura de sotie fie din postura de mama, este sa ii faca fericiti pe ceilalti, sa ii hraneasca cu iubirea sa, sa ii îndestuleze cu confort, cu atentie, cu inrgijiri, cu respect si apreciere, cu recunoastere si cu toate cele necesare pentru ca omul sa iasa din casă in societate multumit, încrezător, cu nevoile indeplinite si cu energie pentru o noua zi.
La evenimentul din 17 decembrie, Seri Pozitive organizat de Asociatia Schimbare Pozitiva, facilitat la Oradea de indragita Delia Tipi Negrau, am abordat aceste subiecte delicate si importante in acelasi timp, care ne privesc pe noi femeile in relatia cu familiile noastre.
Primul obiectiv al serii:
Stabilirea valorilor familiei iar apoi, printr-un exercitiu intre participante, am stabilit ce aport isi aduce femeia in familie prin rolurile sale, astfel incat sa creeze intretina si sa influenteze aceste valori.
Radacinile principiilor care guverneaza o relatie sanatoasa de familie sunt adanc ancorate in valori precum transprarenta, empatia, respectul, altruismul si dragostea, multa dragoste.
Am discutat deasemenea despre ce valori ne pot intari relatiile si ce constientizari ne poate aduce mai aproape de familie.
In maniera relaxata, alternand momente cu încărcătură emotionala cu unele de natura umoristica, am abordat totodata subiecte sensibile precum infidelitatea, cauze de divort, comunicare deficitara, si altele.
Din raspunsuri, am ajuns la concluzia ca majoritatea valorilor la nivel de familie sunt si pot fi influentate mai mult decat 50% de catre femei, in conditiile in care femeia actioneaza constient, cu empatie si implicare.
Momente precum acestea, de conectare intre femei cu probleme si obiective comune, fac ca ideile si constientizarile sa curga, succesiv si natural, venind cu răspunsuri pe care, in alt context nu le-am fi luat in considerare. E fabulos cand se intampla asta, o discutie libera si transparenta, dar mai ales productivă.
De valorile familiei sunt strans legate rolurile femeii, despre care am inteles ca de-a lungul timpului acestea au ramas aproape aceleasi, chiar daca femeia a devenit moderna.
Ultimul obiectiv al serii:
P𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝗰𝗶 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗶𝗲𝗻𝘁𝗲 𝘀𝗶 𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝗶𝗲 𝗶𝗻 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲
Am discutat la acest eveniment despre 4 practici, dar ele sunt mai multe, insa timpul si mreaja discutiilor nu a permis sa extindem atat de mult, cat ne va permite insa mediul online, in care voi reveni si cu alte dezvaluri.
Practicile familiare pe care vreau sa le dau mai departe au la baza un ansamblu de invataturi si principii care pun nevoia in prim plan, fie ca vorbim de nevoia individului sau nevoia la nivel de familie.
Un exemplu de practica experimentata de mine, pe care am invatat-o dintr-o carte de educatie Montessori, pentru copii, dar pe care am inceput sa o aplic si in relatia de cuplu, este exercitiul de 15 minute de observare, zilnic. Mai multe detalii intr-un articol, curand.
Delia Tipi Negrau – organizatoarea Serilor Pozitive la Oradea – multumim pentru aceasta ocazie si pentru deosebita implicare!
A fost o seara extraordinara, cu schimb de energie, de idei, pasiune, confesiuni, emotii, constentizari si bune practici care pot aduce o schinbare in bine in familie.
Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare