Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Rolul femeii in familie – iata cum arata femeia in versiune ideala

A sosit clipa sa scriu despre mult dezbatutul si controversatul subiect, rolul femeii in familie.

Pentru cei care stiu despre mine ca sunt #petocuricufamilia, e previzibil oarecum, ce anume voi spune despre acest subiect. Pentru cele care nu ma cunosc, ma prezint numaidecat.

Sunt mama a doi copii mici, dar mari, am douazeci si sapte de ani, un sot minunat care imparte cu mine masa, afacerile, idealurile si visele. Sunt tanara, lucrez mult, iubesc arta, progresul, pacea si frumosul, viata la oraș si cadourile. Dispretuiesc lucrul prost facut, baiata de joc si oamenii goi.

Cand vine vorba despre femeia din familie, conservatoare si clasica, sustin ferm si cu mandrie, ca femeii îi stă cel mai bine in familie. Mereu mi s-a parut ca femeile au devenit mai frumoase dupa ce s-au casatorit, nu stiu exact de ce.

Rolul femeii in familie

Femeii ii revin cele mai nobile roluri ale omului pe acest pământ. Femeile sunt martire pentru fericirea celor dragi. Ele trag în rai pe ceilalți prin dragostea lor.

Desi unele reprezentante feministe convinse s-ar putea face foc si para la auzirea acestor cuvinte, eu sustin ca femeia e cea care servește si deservește familei într-u virtute si dragoste.

Dar acesta nu este un lucru suparator si nu ar trebui sa ne dezicem de acest rol, care e defapt, un privilegiu ce revine doar femeilor. Femeia trebuie sa „serveasca” dragoste, grija si supunere, fidelitate si respect familiei, pentru ca la randul ei sa primeasca inapoi ceea ce i se cuvine si ce are nevoie – dragoste si recunostinta, protectie si ajutor.

Nu am folosit acest termen, „a servi” intamplator sau doar ca sa imi ridic in cap zeci de comentarii pe retelele de socializare. A servi, a face un serviciu cuiva, este un lucru nobil.

Asa cum arata si biblia, Isus a spus ca aceia care vor sa fie mari in Împărăția Sa, sa fie slujitori „Slujiti-va unii altora” (Galateni 5:13). Ganditi-va personalitatile istorice, toti cei care au fost glorificati, au fost servitori ai omenirii. Asa cum arata si biblia, gestul prin care Isus Cristos le-a spalat picioarele ucenicilor Sai arata ideea de exprimare a dragostei prin efectuarea unui serviciu. Isus, sfatuindu-i sa se iubeasca reciproc, le-a aratat cum sa isi exprime iubirea. (Ioan 13:3-17)

Serviciul, este necesar in familie. Atat mamele cat si ceilalti membri ai familiei au nevoie sa fie serviti si trebuie la randul lor sa serveasca. Ca mama, fiica, bunica, pentru o femeie este o placere sa ii serveasca pe cei dragi.

Ce sa serveasca o femeie, familiei?

Se stie din popor ca o femeie tine casa. Se mai stie ca, femeia e făcută pentru a iubi si pentru a da viată prin iubirea sa. Deci femeii ii este atribuit cel mai mare si mai frumos rol, acela de mama.

Apoi, femeia servește masa. Chiar daca vorbim de femeia moderna care lucrează la birou, trebuie sa gaseasca timp sa pregateasca si sa serveasca masa. Masa in familie are un rol crucial, de baza, important in fericirea unei familii si a comunitatii. Daca mamei ii revine acest rol, in familie, si nu tatalui, ea va fi cea castigata si glorificata de catre membri, si peste ani cand vor veni acasa ca sa isi aminteasca gustul meselor in familie.

Apoi un alt rol al femeii, este sa aiba grijă de ceilalti. Acea femeie care are mereu o solutie, are mereu ceaiul potrivit la timpul potrivit. Acea mama care depisteaza prima febra, care e acolo cand copilul cade si iti loveste genunchii. Care îi tine de mana pe suferinzi si curătă orice rană, de carne sau de suflet.

Pentru barbati, se stie ca profesiunea ocupa cel mai adesea locul 1, in vreme ce femeile vor pune iubirea pe locul 1, adica dragostea pentru copii si pentru sot. Asta este convingerea mea, cu toate ca activez o cariera de succes.

Un alt rol pe care femeia il are, este mântuirea sufletelor celor dragi si al bărbatului sau. Femeia sfințește bărbatul – spunea un un intelept.

Mama este inceputul simtirii si gandirii oricarui copil – fata sau baiat. Mama bună este o mama care sustine, nu doar educa un copil, orice ar face, ea trebuie sa fie mereu acolo. Femeia iartă. Iertarea e o virtute, una dintre cele mai nobile. Femeia se sacrifică

Femeia este liantul familiei. Femeia unește tot. Ea ii adună pe toți, la masa. Cand gătește ceva bun, adună laolaltă pe toți cei dragi. Ea naște viata, susține viata si adună

Aveti incredere in intuitia voastra cand vine vorba de decizii in familie. Intuitia este glasul conștiinței. Daca intuitia va spune sa faceti ceva, nu ezitati sa va urmați intuitia.

Un alt rol este Dragostea. Dusmanul dragostei este egoismul. O femeie egoista este o femeie indepartata de rolurile sale, de feminitatea sa, de esenta sa.

Cand o femeie iese din dragoste, intra in controlul minții fara a fi sensibila si iubitoare. O femeie care controleaza tot si conduce tot, devine bărbat. Stresul, rigiditatea, trasaturile aprige, stilul conducator, defeminizeaza.

Daca vrem sa ramanen in iubire sa fim: calde, sa avem emoție, răbdare și pace.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare