Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Sa iti placă, să te pricepi sau sa fie profitabil? Cum aleg domeniul afacerii mele? #usideschisefemeilor

Intr-una din editiile evenimentelor din campania „Usi deschise femeilor”, in prezentarea sa ca invitat special, Corina Gireada (foto), mamica de bebe si antreprenoare, a lansat aceasta intrebare doamnelor din sala.

Corina e de parere ca cel mai practic e să ai o profesiune care îti place. Dacă îți place, vei ști – pentru ca vei învăta cu drag. Dacă vei sti si îti va placea, vei avea si succes.

Aceasta este asadar succesiunea ingredientelor succesului ordinea importantei, să îți placă, să știi, sa fie profitabil.

Sa faci ceea ce îți place este important. Dar oare de ce?
Pentru ca doar așa egoul se exprima liber, doar făcând ceea ce îi place cu cine vrea, când vrea, cum vrea, unde vrea. Libertatea este magica pentru ca îți dezvolta încrederea in tine și ideile tale. Fiind liber in acțiuni poți experimenta succesul sau eșecul, și poți invata pe “pielea ta” cum e sa îți asumi amândouă. “Lăsați copiii sa gândească singuri, sa decidă singuri”, zic ei. Un copil independent de mic va putea capăta încredere in sine atunci când va deveni mare.

Bineînțeles, nu excludem ajutorul primit atunci când ei îl solicita, însă hai sa ne gândim … noi ca și adulti facem totul singuri? Putem fi 100% independenți? Eu zic clar nu… indiferent de poziția pe care o ai, viața ta depinde de reguli, de relația ta cu alți semeni, sau alteori esti dependent de obiecte. Ca mama depinzi de electrocasnice, masina de spălat, masina de uscat, masina de spălat vase, masina de gătit etc, iar ca antreprenor, nu mai zic, chiar depinzi de muuuulte, de telefon, de angajați, de stat, de factori economici etc. Hai sa fim sinceri și sa nu ne mințim singuri. Cuvântul independenta nu are sens decât dacă pentru fiecare înseamnă cu totul altceva. Se folosește termenul independenta financiară. Pentru unii independenta este la 2000 lei, pentru alții la 200000.

Ok, și pentru ca femeile vor sa fie independente, cum poți avea succes?

Se dă studiul de caz:
Faci ceea ce aduce venituri mari? Faci ceea ce știi mai bine? Faci ceea ce îți place? Hmm, buna întrebare!
Ok.Sa zicem ca faci ceva din care câștigi mulți bani. Poi daca faci ceva din care câștigi mulți bani nu îți place și ești nefericit. Nu e bine. Hai sa zicem ca faci ceva la care ești bun, dar nu îți place mergi cu scârbă la lucru, din nou ești nefericit. Bun atunci faci ce îți place, dar nu știi domeniul, înveți ca sa fii bun, și apoi ta-daaaam rezultatele! De acord?

Și ca sa ne mai amuzam… noi femeile, știți ca mai demult aveam doar sarcina simpla de a creste copiii, nu aveam drept de vot, ne preocupam de bunăstarea spirituală a familiei. Dar nuuu, femeieile actuale si-au dorit sa își ceara drepturile, sa devină independente, sa ocupe funcții. Așa ne trebuie! Și uite cum femeia a rămas cu toate pe cap: familie, cariera, viata de mama, soție, casnica, afacerista etc. Și crede-ma ca nu ai cum sa le faci pe toate perfect dacă nu ai un pic de sprijin. Și asta înseamnă sa faci buna echipa cu sotul, familia, colegii de munca. Asta înseamnă sa înveți cum sa le faci pe toate pe rând și sa fii preocupat de evoluție.

Spor la a fi ceea ce vrei sa fii!”

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare