Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

De când am născut am primit nenumărate sfaturi. Pe unele le-am cerut, altele le-am primit gratuit.

Când am ieșit prima dată la plimbare cu Amalia nu am făcut nici cinci metri că am fost întrebată dacă alăptez și pentru că am răspuns că da, în secunda a doua m-a lovit un val de sfaturi. Să îi dau și ceai sau apă că se deshidratează, să îi fac program de mâncare la 3 ore că altfel mă va trezi noaptea din oră în oră și tot așa mai departe.

Cum să-i explic eu că există lapte de început și lapte de sfârșit, primul ține de sete și al doilea de foame, că până la 6 luni laptele îi asigură tot ce trebuie și că ceaiul se folosește doar în scop terapeutic..

Recunosc cā la început mă deranja foarte tare când mă oprea cineva să mă sfătuiască cum să îmi cresc copilul, dar cu timpul am învățat să ascult, să mulțumesc, să zâmbesc și să merg mai departe.

Bineînțeles, nu am primit sfaturi legate doar despre procesul de alăptare. Altădată am fost învățată cum să o îmbrac, când să o scot la plimbare, cum să o țin în brațe și că sistemul de purtare distruge coloana copilului.

Noi mămicile, primim replici răutăcioase mai tot timpul, dar acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze, pentru că până la urmă fiecare decide cum e mai bine pentru copilul său. Am alcătuit un top 5 cele mai nesuferite replici pe care le-am primit ca mamă și sunt sigură că nu sunt singura care a avut parte de ele.

  • Pune-i căciula în cap că o trage curentul!  

Această replică e una dintre cele mai deranjante pe care le-am primit. Nu îmi place să îmi înfofolesc copilul și cu siguranță nu îi voi da căciulă pe cap la peste 20 de grade afară. Specialiști spun că la sub 15 grade apare căciula în piesaj.

  • Dă-i și tu ceva dulce pentru că îi este poftă!

Da oare de brocoli nu îi este poftă? Sau de puțină mazăre? Sau de niște carne de pui? Cred că ar trebui să lăsăm fiecare părinte să decidă, când și dacă oferă dulciuri copilului său.

  • Nu o mai alăpta, că e apă chioară!

Replica aceasta a circulat foarte mult pe grupurile de mămici și răspunsul e fenomenal: „Așa îi place ei, degresat!”. Decizia de a mai alăpta sau nu, aparține doar mamei. Trebuie să fii puternică și să nu te lași intimidată de cei din exterior.

  • E cam slăbuță, nu îi dai ceva suplimente?

Dacă e prea gras, de ce e gras? Dacă e prea slab, de ce e slab? Parcă mănâncă prea mult, parcă mănâncă prea puțin! Niciodată nu e bine, iar mama e tot timpul vinovată.

  • Tu ce faci toată ziua acasă?

Ce fac? Toată ziua mă distrez! Mamele ca mine, care stau acasă toată ziua, de fapt asta fac, se distrează, se uita la film, beau cafea și după se plâng că sunt obosite. În realitate ce fac? Mâncare, curat, pun la spălat, întind rufele, adorm copilul, citesc, scriu, mă documentez și mult mai multe lucruri pe care acum nu mi le mai amintesc sau le fac când trec pe pilot automat.

Dar viața e așa frumoasă și să fii mămică e așa minunat, încât trecem peste răutăți și ne axăm pe oportunități. Tu ce replici nesuferite ai primit de când ești mamă?

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare