Am ales aceste trei preparate uşoare de paste, pe care le-am gătit zilele ce tocmai au trecut. Aeste rețete sunt potrivite în sezonul cald pentru că sunt uşoare, revigorante şi rapid de preparat (ca toate rețetele pe care le fac eu).
Pennette cu rosii si busuioc
Un preparat clasic de paste italienesti, specific mediteranean, unul dintre prefeatele sotului meu, alături de binecunoscutele Aglio Oglio.
Ingrediente:
Paste, rosii, busuioc, usturoi, sare, vin alb, ulei de masline.
Stiu cat e de importanta o recomandare, pentru ca eu la inceput nimeream tot produse de slaba calitate in supermarketuri. Asta fiidca le luam dupa ureche sau dupa eticheta. Asadar, va pun aici linkul spre un site de unde ne comandam noi ulei si cafea bune, internationalitalia.eu
Ulei de masline E.V.O Laudemio Cantagallo la 500 ml (click aici)
Preparare:
Se fac simplu de tot. Se fierb pastele 9-10 minute (mai putin cu 2 decat timpul de fierbere inscris pe ambalaj), pentru ca dupa se muta in tigaie inca 2 minute pentru a se omogeniza cu restul compozitiei. Acesta este un procedeu larg practicat in bucataria mediteraneana, folosit la 90% dintre preparatele cu paste. Pastele nu raman crude dar nici nu se inmoaie, ceea ce ar constitui un dezastru in bucataria italiana
Separat, într-o tigaie puneti usturoiul cu uleiul de masline sa se încălzeasca. Se adaugă rosiile taiate si dupa maxim un minut, busuiocul, jumatate de pahar de vin si apoi pastele. Se amesteca si se lasa 2 minute, pana cand rosiile si-au modificat putin forma, iar pasta a prins o culoare placuta, gălbuie.
Pofta buna!

Tagliatele cu somon si leurda
Ingrediente:
Tagliatele cu ou, somon afumat, usturoi, sare, piper, frunze de leurda, vin alb.
Preparare:
Într-o tigaie încălziți usturoiul cu 2 stropi de ulei de masline dupa care adaugati file-ul de somon taiat bucati, nu foadte mici pentru ca se mai rupe ulterior. Daca e afumat, atunci va sta la foc doar 1-2 minute, pana isi schimba putin culoarea. Daca somonul este crud, se gateste undeva la 3-4 minute la foc mediu. La final adaugati frunzele de leurda sau spanac. Si jumatate de pahar de vin alb impreuna cu pastele fierte al-dente, si le lasati sa se gateasca înca 2-3 minute la foc mic, toate impreună.
Tagliatele cu ou si spanac
Ingrediente:
Ulei masline, paste, spanac, vin alb, 3 oua, ceapa, usturoi.
Preparare:
Într-o tigaie se încălzeste uleiul de masline, ceapa taiata bucati mari, iar ulterior se adauga usturoiul si spanacul tocat (daca e frunze, se blenduieste la final), si un pahar de vin alb.
La paste, aceeasi procedura, fierbeti 2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj, dupa care 2 minute le treceți in tigaie împreună cu restul compoziției. In cazul de fata tagliatelele acestea s-ar gati in 6 minute, insa eu le-am lasat doar 4 minute in apa, dupa care le-am mutat in tigaie.
La final, in secunda doi dupa ce se ia de pe foc, se adauga oul, in formula doua galbenusuri si jumatate de la un albus, amestecate bine in prealabil. Acestea vor face compozitia cremoasa, intocmai ca la carbonara (acelasi procedeu).

#100deretetecupaste #retetegiufridiene