Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Trucuri si sfaturi pentru a evita risipa de mancare

1. Concepe un meniu, pe mai multe zile

Si nu te abate de la el. Il poti face pe intreaga saptamana sau macar pentru 5, respectiv 2 zile. De ce sa faci asta?

Beneficii:

  • Economisesti la cumparaturi
  • Eviti risipa de mancare
  • Eviti sa se întâmple faze de tipul: „nu mai am faina, fuga dupa faina. Vreau sa fac o supă dar, surpriza, s-a terminat ceapa” si asa mai departe

2. Masoara portiile, gătește mai putin.

Nu sunt una care mananca cat o pasarica. Iubesc mancarea si iubesc sa mananc. Dar am ramas marcata de ceea ce imi povestea odata o prietena care fusese plecata in Africa, pentru o perioada, la niste copii. Mi-a spus ca ei, vorbind intre ei, isi spuneau ceva de genul: mergem sa mancam, vii? Ah nu, am mancat ieri. Ca sa intelegeti mai bine, asa cum noi spunem (mai rar) nu iau masa ca am mancat la 3 si m-am foarte saturat, asa spun ei, raportat la o zi intreaga sau chiar 2 zile.

Mai pe scurt, gătește cu mai multă grijă la cantitate!

3. Reinventează mâncarea rămasă în frigider!

Salata veștejită / uscată, spanacul, rucola și altele de acest tip pot deveni SOSURI pentru carne sau paste.

  • Le poti marunti si cu putina ceapa si / sau usturoi si iaurt – devin sos rece
  • Trase prin ulei si adaugat apoi smantana vegetala, piper boabe verde, seminte de pin sau migdale, devin excelente sosuri pentru carnea de vita.
  • Le poti adauga in shake-uri proteice
  • Le poti da prin blender alaturi de brocoli, mazare etc, in supe crema.

Carnea ramasa de a doua, treia zi

  • Carnea de porc și vită o poți tăia fâsii și o tragi la tigaie cu puțină ceapă și condiment, numai bună pentru un kebap sau donner de casă.
  • Carnea de pui o poti taia cuburi si o prajesti putin, merge bine in salate cezar cu dressing de iaurt.
  • Tot carnea de pui, impreuna cu putin ulei, o calesti cu ceapa si spanac, apoi o maruntesti la blender si faci mini rulade din foite de clatite

Orezul stat la frigider care se inmoaie,

  • Se poate pune la cuptor, intr-un strat subtire, rezultand un orez similar cu cel pe care il fac chinezii.
  • Se poate folosi in burito
  • Se poate reîmprospăta cu un sos delicios.

Supa crema

mai veche de 2 zile, daca e inca buna, o poti folosi ca fundament la sosul pentru paste. Spre exemplu supa de lite, supa de brocolli, etc. Se caleste ceapa, se adauga legumele dorite, sa zicem fasole, iar apoi se adauga un polonic-doua de supa de linte. La final pasta fiarta al dente se toarna peste acest preparat si se mai lasa 2-3 minute.

Nu recomand a se pune la frigider si reconsuma:

– pastele

– pestele si fructele de mare

– salate de cruditati

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare