Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Pentru că ați apreciat articolul anterior referitor la produsele de make-up, m-am gândit ca de aceasta dată să vă dau mici sfaturi și să vă dezvălui câteva trucuri care să vă ajute să realizați un machiaj impecabil, rapid și perfect pentru voi.

Înainte de toate pentru ca machiajul să arate flawless și să reziste pe ten, acesta trebuie curățat și hidratat în funcție de necesitățile sale. Este foarte important să îți cunoști tipul de ten deoarece inclusiv produsele de make up sunt fabricate în funcție de acesta. Sunt șapte tipuri de ten și anume :

 1. Tenul normal – este fără imperfecțiuni și nu se irită ușor. Se recomandă produse ușoare de hidratare, nu foarte grase.
 2. Tenul uscat – pielea este subțire și sensibilă, deseori suferă de cuperoză, se exfoliază, pielea are un aspect grunjos, fiind cel mai predispus la formarea ridurilor . Se evită spălarea cu săpun, sunt recomandate cremele grase, uleiuri hrănitoare pe bază de vitamina A sau E.
 3. Tenul gras – pielea este groasă, nu se irită ușor, are porii dilatați, tenul este lucios în special în zona T ( frunte, nas, bărbie); foarte predispus la acnee sau puncte negre. Hidratarea se face cu produse ce nu conțin uleiuri, se folosește loțiune tonică astringentă, măștile cu argilă fiind cele mai recomandate.
 4. Tenul mixt – cel mai des întâlnit, având luciu doar în zona T, obrajii au aspect normal uneori pot fi ușor deshidratați. Îngrijirea se face corespunzător fiecărei zone.
 5. Tenul deshidratat – de obicei întâlnit la persoanele care suferă de acnee, hidratarea acestuia făcându-se cu produse ușoare, fără uleiuri.
 6. Tenul matur – are tendința de a transpira mult, îngrijirea acestuia făcându-se cu produse destinate tenului sensibil. Când vine vorba de machiaj, se recomandă evitarea matifierii complete deoarece în acest fel putem accentua ridurile.
 7. Tenul sensibil – acest tip de ten se înroșește foarte repede de aceea nu este recomandată exfolierea, folosirea produselor ce conțin parfum sau a produselor astringente.

Știați că nicio cremă pe bază de uleiuri NU ajută la hidratare? Cele mai potrivite pentru acest lucru sunt cremele pe bază de apă.

Foarte important de reținut este că pielea tenului lucrează doar pe timp de noapte, de aceea este vital ca înainte de culcare să ne demachiem și să aplicăm o cremă potrivită.

Ziua, tenul trebuie protejat cu o cremă SPF- foarte utilă mai ales gravidelor care riscă să se trezească cu pete din cauza hormonilor sarcinii. Utilizând o cremă SPF pe perioada sarcinii ( o cremă care să nu se absoarbă în sânge!) limitați riscul pătării tenului.

Dacă am terminat cu hidratarea, trecem la machiaj. Când îl efectuăm trebuie să ținem cont de vârsta noastră, de felul în care ne vom îmbrăca, dar și de ocazia pentru care îl realizăm – doar nu vrem să arătăm precum un clovn ziua, în timp ce așteptăm taxiul. În schimb, când participăm la un eveniment sau ne fotografiem, pentru ca machiajul să se vadă acesta trebuie să fie mai intens.

Reguli generale de machiaj:

 • tot ce dorim să mărim/ să eviențiem vom machia cu culori deschise;
 • tot ce dorim să micșorăm/ estompăm, vom machia cu culori mai închise;
 • textura mată maschează / estompează;
 • textura sidefată , evidențiază;
 • accentul la un machiaj se face doar pe două trăsături;
 • culorile verzi corectează roșeața, cea roz corectează cearcănele negre, culoarea piersicii este recomandată pentru cearcăne sau vânătăi, iar albul pentru luminozitate;
 • dacă evenimentul are loc noaptea, culorile reci nu se observă, fiind recomandate culorile calde;

Trăsăturile feței trebuie evidențiate sau corectate în funcție de forma acesteia. Ea poate fi: ovală, rotundă, pătrată, inimă, dreptunghiulară, diamant sau triunghiulară. Toate au trăsături deosebite care pot fi accentuate cu puțin exercițiu în fața oglinzii.

Vreau neapărat să subliniez importanța demachierii, importanța alegerii corecte a nuanței fodului de ten, evitarea pudrării excesive cu scopul estompării luciului, evitarea încărcării genelor cu rimel.

Pentru un aspect de ten mat, puteți aplica pudra translucidă înaintea fondului de ten. Este un truc care ajută. Nu pudrați după câteva ore deoarece încărcați tenul și riscați să evidențiați si cele mai fine riduri sau să încărcați porii. Pentru a absorbi excesul de sebum cel mai bine este sa atingeți tenul cu un servețel.

Cumpăra fondul de ten în funcție de necesitățile tenului și de tipul acestuia. Doar pentru că este de firmă sau mai scump nu înseamnă că va fi potrivit și pentru tine. Nu încerca fondul de ten pe mână pentru a descoperi nuanța potrivită ci pe linia maxilarului. Nu cumpăra un fond de ten mai închis pentru a părea mai bronzată. Se va vedea diferența între ten și restul corpului. Optați pentru fonduri de ten rezistente la transfer, pentru a nu păta hainele.

Aveți grijă de tenul vostru deoarece este primul lucru care iese în evidență atunci când interacționați cu cineva. Demachiați și hidratați! Un ten îngrijit corect oferă încredere și o stare de bine.

În rest vă doresc inspirație și aștept poze cu machiajele voastre de zi cu zi.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare