Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Un nou centru pentru copii în Oradea. Consiliere, activităţi psihologice de grup, after-school pentru clasele I-IV.

Acum câteva zile am auzit de o nouă iniţiativă în Oradea, care îmi pare minunată şi binevenită. Este vorba de un centru de activităţi pentru copii, numit Consiliaris, cu sediul pe strada Dunării, nr 18. Centrul este coordonat de un grup de psihologi, iar activităţile din cadrul lui se concentrează pe aria lor profesională de preocupări.

Consiliaris este o asociaţie nonprofit, ce a organizat multe proiecte pentru copiii fără prea multe posibilităţi financiare din Oradea, printre care: Şcoala de vară Consiliaris, unde 10 copii proveniţi din familii sărace au avut parte de o educaţie alternativă de calitate, plus participarea la o activitate în natură, picnic sau excursie, primind la sfârşitul perioadei şi un ghiozdan complet echipat pentru noul an şcolar; Fără bariere, un proiect finanţat de OMV Petrom, în cadrul căruia au avut loc vizite la Zoo, sesiuni de terapie ocupaţională şi de autocunoaştere, confecţionare de păpuşi şi teatru, modul de stimulare senzorială, modul IT, în cadrul căruia fiecare copil a primit o tabletă, pe care a învăţat să o folosească alături de un cadru specializat.

Acest loc deosebit dispune de o capacitate maximă de 20 de copii iar în incinta lui, pe lângă sedinţe de psihoterapie, consliere şi activătăţi psihologice de grup, a fost gândit şi un program de tip after-school, între orele 12:30-16:30, adresat copiilor din ciclul primar.

Cei de la Consiliaris, vin cu un pachet integrat de servicii:

  • transportul copiilor de la şcoală la centru;
  • o masă caldă;
  • suport în rezolvarea temelor.

După selectarea grupului de copii, cei de la centru vor propune părinţilor, dacă aceştia doresc şi alte activităţi pentru copiii lor, cum ar fi: muzică, limbi străine, sesiuni de psihodramă pentru dezvoltare psihoemoţională.

Un lucru cu adevărat impresionant şi care arată că se poate şi altfel este faptul că un număr considerabil din participanţi, vor fi copii ai căror părinţi suferă de cancer şi pentru care participarea va fi gratuită. Aceşti copii, care trec prin momente foarte grele, vor fi sprijiniţi din toate punctele de vedere. Pe lângă ajutorul fizic pe care îl vor primi la efectuarea temelor şi masa caldă oferită, coordonatorii centrului vor încerca, pe cât posibil, să suplinească părintele bolnav. Cum? Prin supravegherea situaţiei şcolare a copilului, participarea la sedinţele cu părinţii de la şcoală sau participarea la alte activităţi unde e nevoie de prezenţa părintelui. Totul reprezintă un real ajutor pentru ei, dar mai ales un mod de a le distrage atenţia, măcar pentru un timp scurt, de la problemele şi gândurile pe care le au.

Este foarte încurajator să vedem că există şi astfel de asociaţii care caută şi reuşesc mereu să găsească căi pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. O mână întinsă, înseamnă un pas înainte pentru copiii care fără acest mic, dar foarte important ajutor, s-ar cufunda în gânduri şi probleme care nu sunt specifice vârstei lor. Felicitări pentru iniţiativă şi mult succes!

Cei care vor să vadă cum îşi desfăşoară această asociaţie activitatea sau pentru orice alte informaţii, pot intra pe pagina de facebook dedicată ei, Asociaţia Consiliaris.

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare