Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.

Cinci lectii de conștientizare într-o zi la salon | Pe tocuri cu familia


Dincolo de poza asta, se afla o profunda incarcatura emotionala, intelegere, compasiune, compatibilitate si sentimentul exploatarii unui calapod firesc, cunoscut si cald. Toate acestea se intampla in jurul Mioarei.
Astazi, Mioara mi-a infrumusetat chipul, in timp ce mintea mea a primit un cadou valoros: 5 lectii de constientizare intr-o obisnuita sesiune la … coafor!
Lectia no.1 – Orice loc spune o poveste. Exista lucruri frumoase la tot pasul, trebuie doar sa deschidem alti ochi, pentru a le vedea. De la banale adezive lipite pe ferestrele gradinitelor, la constructii postmoderne in parcuri fara copaci. Toate au latura lor frumoasa, in timp ce altele pur si soptesc de povesti.
Lectia no.2 – Incepe cu ce nu iti place. Daca pana acum din unele saloane plecam cu capul plin de barfe, de data asta am plecat cu un bagaj de intelepciune si recunostinta.

Cartea lui Brian Tracy – „Incepe cu ce nu iti place” mi-a fost recomandata de 3 ori in ultima luna, mi-a iesit azi in cale inca o data – in salonul Mioarei. Pentru ca da, in salonul Mioarei gasesti CĂRȚI de dezvoltare personala, acolo unde valoarea putea fi risipita in tot atatea reviste glossy din anii 2000, sau brosuri cu publicitate.
Lectia no. 3 – Nu judeca. O femeie care isi tunde parul, e pe cale sa sa isi schimbe viata – spunea Coco Chanel. Insa ce se intampla apoi, nu o mai intreaba nimeni. Etichete precum: e frumoasa, e urata, e exagerata, e plastic, e neingrijita, e pitipoanca sau e demodata, sunt cel mai usor de pus.
Tu cand ai intrebat ultima data o femeie care s-a tuns, ce e in sufletul ei?

Lectia. No 4. – El nu e pregatit pentru intarcare. Defapt eu nu sunt pregatita pentru intarcare.
Sunt linistita cu adevatat atunci cand copiii sunt langa mine, amandoi linistiti, dormiti si hrăniți. Pentru asta sunt profund recunoscatoare universului ca, sunt privilegiată sa pot face asta, oricand. Am libertatea sa ii tin alaturi de mine, chiar si atunci cand ar trebui sa am doar timpul meu. Ghici ce? Am ales sa o fac – adica sa merg 3 ore la salon, cu amandoi copiii dupa mine. Asta inseamna ca inca nu sunt pregatita sa infrunt sentimentul de vinovatie, ca nu sunt am incredere in securizarea emotionala pe care o tot pregatesc de atat timp. Rezultatul? Sunt linistita.

Lectia no. 5 Ai incredere in intuitie! Daca intuitia iti spune sa vorbesti, vorbeste! Daca intuitia iti spune ca omul e ok, lasa fricile si barierele. Daca intuitia iti spune ceva, ascult-o si da-ti voie sa fii tu, transparent si autentic.
Tot la fel, asculta-ti intuitia atunci cand incearca sa te avertizeze. Ti s-a intamplat vrodata sa te simti dator fata de oameni care nu stii de ce, dar nu iti plac? Oare de ce simti ca nu iti plac? Cu cat vei avea acest sentiment mai puternic, de „ceva imi spune ca” cu atat poti fi mai sigur ca ai dreptate. Esti liber sa lasi in urma acesti oameni, daca intuitia iti spune asta.
Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare