Azi, pentru hastag #babyfriendly si #100deretetecuorez va prezint una din felurile preferate de orez ale fiului meu, orez basmati cu unt de arahide si şofran.
Nu vă spun ce aromă are şi ce textură cremoasă, iar gustul … parcă tot mai bun de fiecare data!
Vezi si Piure de cartofi cu brocoli si dovlecel zucchini- retete pentru Mofturosi
Am lasat de 2 zile borcanul cu unt de arahide nesărat afară, pe blatul mobilierului, ca sa imi amintesc sa mai fac ceva cu el. Era o vreme cand puneam în orice, si bine faceam, ca e o bombo nutritiva pentru copilul meu, sațios din cale afară şi… mega delicios. Si … iata ca mi-am amintit ca am mai facut, iar piciului i-a placut enorm.
Ingrediente:
– orez basmati 200 gr
– unt de arahide nesarat, fin – 100 gr (gasesc la Lidl in saptamana Americana, sau online pe republicabio, aici)
– un pliculet de şofran. (Prevad ca o sa ma intrebati de unde am luat, asa ca va las aici şofran pe bioportal)
Mod de preparare:
Se fierbe orezul in apa cu sare (sau nu, daca e pt bebe < 1 an) apoi la final se amesteca cu o lingura de ulei si 100 gr unt de arahide (2 linguri bune) si un praf de sofran.
Sugestie de servire:
Orezul basmati se poate servi cu succes cu muraturi sau cu saramuri (in cantitate mica) , masline, porumb, etc.
Noi am ales sa servim cu frcute de goji care fac sa nu se plictiseasca cel mic pana la terminarea farfuriei. Se poate servi cu nuci, naut, etc. Sau gol! E mega delicios si cremos!
Citeste si: Salata de ton cu naut – santos pentru bebelusi si copii
