Înscrieți-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi informații actualizate, noutăți, perspective sau promoții.
Caută

Top 5 greșeli în realizarea machiajului pe care le comitem noi, femeile

Când vorbesc despre machiaj, cel mai adesea gândul mă duce la aspectul îngrijit al chipului. Tocmai de aceea, cele mai frecvente greșeli pe care le facem când vine vorba de machiaj, pornesc de la modul de îngrijire al feței.

Voi enumera mai jos cele mai comune 5 greșeli și cum le putem corecta.

1. Folosirea produselor greșite pentru ten

Marea majoritate suntem tentate să cumpărăm produsele cele mai lăudate de către companiile de publicitate, diversi blogeri/vlogeri sau cele mai scumpe.

Trebuie să ținem cont de faptul că acele produse nu sunt întotdeauna cele potrivite și pentru tenul nostru, iar adesea, firmele cele mai bune, profesionale, nici măcar nu au nevoie de reclamă.

De asemenea, suma cu care acestea sunt vândute, nu garantează întotdeauna și calitatea.
Cel mai corect mod de a-ți achiziționa produsele este de a ști în primul rând ce fel de ten ai, iar folosirea unei creme potrivite ajută la rezistența machiajului și la aspectul său final.

Cel mai indicat este să o folosim pe tenul ușor umed, pentru hidratare, înainte cu 10 minute de aplicarea fondului de ten.

Sfat: Citiți întotdeauna lista ingredientelor! Majoritatea produselor si prospectul acestora sunt publicate online, astfel puteți să vă interesați de acasă care este crema cea mai potrivită pentru propriile nevoi!

2. Sprâncenele pensate greșit

Mai mult de 60% dintre femei au o formă greșită a sprâncenelor.
Motivul: fie nu au găsit o cosmeticiană bună, fie preferă să se penseze singure. Forma sprâncenelor contribuie 40% la aspectul final al machiajului și nu numai. Ele ne oferă un aspect îngrijit chiar și în momentele în care nu purtăm make-up.
Trebuie reținut faptul că acestea trebuie ” calibrate” la trăsăturile feței și nu ține doar de moda actuală.
Forma corectă a sprâncenelor o putem asemăna cu aripile unei păsări. Colțurile externe ale acestora trebuie să fie ușor ridicate spre tâmplă pentru a realiza un efect de lifting al ochiului. O sprânceană cu codița prea coborâtă îmbătrânește foarte mult ochiul.

Grosimea sprâncenei ar trebui sa fie asemănătoare buzei noastre de sus. De asemensa, nu sunt recomandate culorile închise la sprâncene!

Nici măcar brunetele nu sunt îndreptățite să le poarte negre!

Culoarea acestora ar trebui să fie cu două tonuri mai deschise ca rădăcina firelor de păr.

Sfat: există în comerț riglă pentru sprâncene, extrem de ieftină, care se lipește și ajută la corectarea unei forme greșite.

3. Folosirea unor nuanțe greșite.

Nu vorbesc acum doar despre nuanța fondului de ten care după cum bine știm, nu se verifică pe încheietura mâinii, ci pe linia maxilarului.
Folosirea unei nuanțe greșite pentru blush scoate extrem de urât în evidență machiajul. Multe femei știu atât: roz sau maro.
Nu există o nuanță standard care să meargă mereu cu orice porți. Acesta se alege la fel ca și contouringul în funcția de nuanța părului, a tenului, dar și a machiajului în sine.

Machiajul ochilor trebuie să fie potrivit momentului zilei, dar și ținutei. Chiar dacă ești adepta machiajului strident, acesta nu este potrivit pentru zi.

Fața nu trebuie să arate ca o paletă de make-up, plină de culori, ci să inspire prospețime și finețe.

Sfat: Ține cont de culoarea ochilor, a părului, a vestimentației, dar și de momentul zilei atunci când alegi culorile cu care vei realiza machiajul.

4.Genele de păianjen, încărcate și lipite

Chiar dacă se caută genele voluminoase, nu este indicat să le încarci cu rimel. Acesta se transformă într-o textură ușor pudrată după uscare, iar pe timpul zilei cade pe față, ori se adună sub ochi reușind în cel mai fericit caz să te facă să arați precum un urs panda.

Genele încărcate nu arată deloc frumos, iar la lumina naturală, spre deosebire de lumina becului din fața oglinzii tale, arată înfiorător.

Sfat: Aruncă rimelul dacă este uscat deoarece acesta se încarcă cu bacterii. Dacă rimelul este nou, iar periuța prea încărcată folosește una curată de la un vechi rimel pentru separarea și aranjarea genelor.

5. Demachierea tenului

Chiar dacă este opusul machiajului, demachierea tenului joacă un rol vital în sănătatea tenului.

Așa cum am spus și în alt articol, tenul se regenerează noaptea. Pe timpul zilei acesta trebuie protejat cu o cremă SPF, însă noaptea, în timpul somnului acesta trebuie ajutat, hrănit sau hidratat.

Dacă vă culcați machiate, nu faceți altceva decât să împiedicați tenul să își facă treaba, să se „ vindece” de toate impuritățile cu care se luptă zi de zi (make-up, praf, poluare, raze UV etc).

De ce? Pentru că fondurile de ten acoperă porii, la fel și pudra, cu scopul de a evita tenul să secrete sebum, acel luciu inestetic, pe care-l evităm unele. Același efect îl au și bazele pentru machiaj, anticearcănele, corectoarele și toate produsele de înfrumusețare.

Sfat: Pentru sănătatea tenului vostru, oricât de dificil pare, nu amânați demachierea. Cu o loțiune micelară pe bază de ulei îndepărtați foarte ușor orice machiaj rezistent!

Nu uitați! Machiajul trebuie să evidențieze frumusețea naturală, să păreți „ înzestrate natural” nu artificial .

Facebook
Twitter
Email
Alexandra Giuffrida
Alexandra Giuffrida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole asemănătoare